Üniversitemiz işyeri olarak, az tehlikeli ve tehlikeli sınıfta bulunmaktadır.

29 Mayıs 2020 tarihinde İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimine (İSGB) Birim sorumlusu olarak ESTÜ Personelimiz B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Y. Mühendis Elif KIRLI atanmıştır.

Aynı tarihte Sivil Savunma Birimi kurulmuştur.

İSGB, Personel Dairesi Başkanlığı altında yapılanmıştır. Sivil Savunma Birimi ise şuan İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı'nın altındadır.

6331 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında “İşveren adına hareket eden, işin ve işyerinin yönetiminde görev alan işveren vekilleri, bu Kanunun uygulanması bakımından işveren sayılır.” ifadesi bulunmaktadır. Bu kapsamda;

İSGB kurulduktan hemen sonra, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yasal olarak yürümesi için Rektör (İşveren) tarafından, İşveren Vekili olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa ŞENYEL görevlendirilmiştir.

Prof. Dr. Mustafa ŞENYEL Hocamız 06.01.2021 tarihinde  emekli olarak yerine, 11.01.2021-08.11.2021 tarihleri arasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet TURAN İşveren Vekili olarak görevlendirilmiştir.

10.22.2021- 15.10.2022 tarihleri arasında Prof. Dr. Alper ÇABUK Hocamız İşveren Vekili olarak görevlendirilmiştir.

27.10.2022 tarihinde Prof. Dr. Onur KAYA Hocamız Rektör Yardımcılığına atanarak İşveren Vekili olarak da görevine devam etmektedir.

21 Temmuz 2020 tarihinde İSG Üst Kurulu, Fakülte ve  Meslek Yüksekokullarında ise alt kurulllar oluşturulmuştur.

ESTÜ bünyesindeki tüm birimlerde, Çalışan temsilcileri, Destek elemanları (Acil Durum Ekipleri), Risk değerlendirme ekipleri oluşturulmuş, görevlendirilen personellere gerekli eğitimler verilerek İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında çalışmalar devam etmektedir.

İSG ve Sivil Savunma Birimi  karşılıklı yardım ve işbirliği içinde çalışmalarını birlikte yürütmektedir.