ESTÜ'den Haberler

Tatbikatlar

2021 YILI ACİL DURUM TATBİKATLARI

Rektörlük Binasında acil durum tatbikatı sırasında nefes kesen anlar yaşandı. 17 Ararlık 2021 saat 13.45’te Rektörlük Konferans Salonunda Acil Durum Ekiplerinin bilgilendirilmesini takiben verilen alarm ile başlayan tatbikata Rektörümüz Prof.Dr.Tuncay DÖĞEROĞLU başta olmak üzere Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanları ve tüm Rektörlük personeli katıldı. Uygulanan senaryoya göre Rektörlük giriş katında başlayan yangın dumanlarının farkedilmesiyle alarm verilerek tüm Rektörlük binası boşaltıldı. Akabinde olay yerine intikal eden itfaiye aracı ile 3 üncü katta mahsur kalan personel kurtarıldı. Alt katlarda mahsur kalan personelin bina dışına çıkartılmasını takiben yapılan yangın söndürme çalışmasıyla tatbikat sona erdi.

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan ilgililer: “Üniversitemiz Birimlerinde acil durum planının uygulama adımlarının düzenli olarak takip edilebilmesi, gözden geçirilerek gerekli düzeltici ve önleyici tedbirlerin alınması, birimlerde oluşturulan Söndürme, Kurtarma, Koruma ve İlk Yardım Acil Durum Ekiplerinin teorik bilgilerinin pratiğe dönüştürülmesi amacıyla Üniversitemizin İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi, Sivil Savunma Birimi ve İtfaiye Biriminin iş birliğinde acil durum tatbikatları her yıl düzenli olarak uygulanacağını,

Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde; 8 Aralık’ta Spor Bilimleri Fakültesi’nde, 9 Aralık’ta Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde, 10 Aralık’ta Mühendislik Fakültesi’nde, 14 Aralık’ta Akademik Kulüp’te, 15 Aralık’ta Porsuk Kampüsü’nde bulunan Porsuk Meslek Yüksekokulu ve Ulaştırma Meslek Yüksekokulunda, 16 Aralık’ta Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde, 17 Aralık’ta Rektörlük Binası’nda ve 20 Aralık’ta Spor Salonu’nda, Fen Fakültesinde 27 Aralık 2021 tarihinde, 2 Eylül Kampüsü Merkezler Binasında 28 Aralık 2021 tarihinde, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde 29 Aralık 2021 tarihinde Acil Durum Tatbikatı yapıldığını açıkladılar.

Yine açıklamada Tatbikatta Üniversitemiz İtfaiye personeli tarafından, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde mahsur kalan yaralıların kurtarıldığı, Üniversitemiz ambulansında ilk yardım ekipleri tarafından yaralılara müdahale edildiği, bu arada birimlerde bulunan kurtarma, söndürme  ve koruma ekipleri aldıkalrı eğitime göre yapmaları gerekenleri tatbik etme fırsatı buldukları aktarıldı.

Ayrıca 2022 yılında yapılacak tatbikatların, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiye Birimi iş birliğinde birimlerdeki acil durum koordinatörü, bina haberleşme sorumlusu, acil durum ekipleri ile 1 hafta öncesinden organize edilerek diğer katılımcıların habersiz olduğu senaryolar ile yapılacağını, yangın söndürme cihazlarının kullanımının daha fazla personelin katılımı ile sağlanacağını bildirdiler.

Birimlerde yapılan tatbikatların Tatbikat filmleri için tıklayınız.